Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ексклузивно: Министарства потрошила милионе за медијске услуге!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 11. 2011.

Извор: www.skockajtebudzet.rs

Ексклузивно: Министарства потрошила милионе за медијске услуге!

Портал Скоцкајте буџет открива да су у 2010. години министарства у влади Републике Србије потрошила преко 50 милиона динара на различите медијске услуге по буџетским ставкама “услуге по уговору“ и „специјализоване услуге“.



Осим јавног конкурса за подршку јавном информисању и новца који локалне самоуправе дају како би подржале рад медија које су основале, као и различитим облицима државног оглашавања које познаје Закон о оглашавању, домаћи медији приходовали су и на основу тзв. специјализованих услуга информисања и услуга по уговору, показују подаци министарстава у које је наш портал имао увид. Ове две буџетске линије сматрају се најтајнијим ставкама у буџету, јер из њиховог описа није најјасније на које се тачно услуге односе, а трошење се врши без поступка јавних набавки.

Више детаља можете погледати на нашем сајту, где смо таблерано приказали медијске куће, врсту услуге и вредност услуге прибављене у 2010. години на основу специјализованих услуга и услуга по уговору сваког појединачног министарства.

БИРН Србија је спровео истраживање о начину потрошње буџетског новца свих министарстава у 2010. години на линијама „специјализоване услуге“ и „услуге по уговору“. Целокупно истраживање, базирано на подацима прикупљеним на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, ускоро ће бити презентовано на порталу www.skockajtebudzet.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси