Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шутановац: Одговорни они који су документ дали новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2011.

Извор: ТАНЈУГ

Шутановац: Одговорни они који су документ дали новинарима

Министар одбране Драган Шутановац верује да је поступак који новосадско тужилаштво води против новинарке Јелене Спасић због текста "Државни органи потпуно неспремни за рат" законски утемељен.

Шутановац, међутим, сматра да новинари не треба да сносе одговорност уколико добију документ означен као државна тајна и да су одговорни који су им дали такав документ.

Он је гостујући у емисији "Између редова" на ТВ Б92 рекао да и од новинара очекује да се понашају државотворно, напоменувши да се то не треба очекивати само од државних органа.

Шутановац је додао да се поставља и питање друштвене одговорности, односно да ли новинари треба да пренесу информације означене као државна тајна, напоменувши да се у тексу "Државни органи потпуно неспремни за рат", који је у јуну објавио "Национални грађански" не ради о Војсци Србије.

Према ранијим саопштењима Удружења новинара Србије, Спасићеву и уредника, сада већ угашеног новосадског листа Милорада Бојовића Тужилаштво у Новом Саду је оптужило да су, одавши државну тајну, нанели штету безбедности Србије.

Тужилаштво је затражило да суђење буде без присуства јавности, а Спасићева је одбила да учествује у тајном суђењу и до понедељка ће, како је пренео УНС, припремити приговор на оптужницу.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси