Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Газе се права радника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2011.

Извор: Дневник

Газе се права радника

Протест запослених у „Дневник холдингу”

Запослени у новосадском предузећу „Дневник холдинг” протестовали су јуче због неисплаћених зарада и непоштовања њихових радничких права.

Они су се окупили испред зграде „Дневника” а потом у протестној колони отишли до Владе Војводине која је оснивач „Дневник холдинга”.

Председница синиката „Дневника – новине и часописи” Нада Штрбац рекла је новинарима да предузеће запосленима дугује чак 14 плата, да већ две године – колико им се не уплаћује здравствено осигурање – не могу да се лече, да им се не уплаћују доприноси, те да се ништа не решава ни по питању обећаног социјалног програма.

– Све то је срамота, поготово што је „Дневник холдинг” државно предузеће. Медији редовно извештавају о приватницима који не поштују радничка права али то се, ето, дешава и у државним предузећима – указала је Нада Штрбац.

Раднике у Влади Војводине јуче нико није примио, али им је обећано да ће се с њима у понедељак састати покрајински секретар за рад и запошљавање Мирослав Васин.

Нада Штрбац је навела да протести запослених неће престати све док се не дође до прихватљивог решења за све раднике.

– Протестима желимо да искажемо јасан став свом оснивачу, Влади Војводине, да желимо опстанак ове медијске куће и очекујемо конкретна решења за спровођење мера у том циљу – рекла је Нада Штрбац.

У протесту су учествовале синдикалне организације „Дневник холдинга„, „Дневник – новине и часописи” и „Дневник – промета„.

„Дневник холдинг” је мањински власник предузећа „Дневник Војводина прес” које издаје лист „Дневник”, а због штрајка запослених у Холдинговој штампарији наш лист се већ неколико месеци штампа у „Форуму”.

В. ЧВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси