Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС закупио ТВ станицу до избора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2011.

Извор: Блиц

СНС закупио ТВ станицу до избора

РРА: Партијама то није дозвољено јер нису формално регистроване за производњу радио и телевизијског програма

Грађани Србије ће у наредном периоду на једном од три канала ТВ „Коперникус” моћи да гледају практично програм СНС, чији је члан Главног одбора и истакнути функционер Зоран Башановић годину дана пред изборе закупио осам сати програма ове кабловске ТВ станице, сазнаје „Блиц“.

И остале српске странке, укључујући и оне највеће, увелико преговарају са овим кабловским емитером о закупу програма, тврди власник станице.

Мада је Београдом почела да кружи прича да је лидер напредњака купио канал „Свет плус“, истина је да је заправо члан његове странке, који се иначе бави политичким кампањама, Зоран Башановић преко фирме „Сенс маркетинг“ учествовао у закупу осам сати програма, четири у преподневном термину и још толико у поподневном на „Коперникусу“.

Ова кабловска станица је пре годину дана купила сателитско место Телевизије „Свет плус“, па сада има укупно три канала.

Лидер СНС Томислав Николић у изјави за „Блиц“ тврди да нема везе ни са једним медијем.

- Ни ја ни чланови моје странке немамо везе ни са једном ТВ станицом - тврди лидер напредњака.

Међутим, не само да је Башановић, члан Главног одборе његове партије, директно повезан са изнајмљивањем програма на „Коперникусу“ већ ће, како сазнајемо, и Татјана Видојевић, такође чланица ГО СНС и некадашња новинарка Студија Б и РТВ „Пинк“, бити уредница на том каналу.

- Да ли ће Тања Видојевић бити уредница тих осам сати програма, не знам, али је господин Башановић један од оних који је са нама преговарао. Уговор са „Коперникусом“ потписао је у име предузећа „Сенс маркетинг“ Александар Карловчанин и то до јануара.После ћемо видети шта даље, јер ми преговарамо са буквално свим српским странкама, укључујући и оне највеће. Водићемо се политиком - ко да више - каже за „Блиц“ Срђан Миловановић, власник и генерални директор „Коперникуса“.

Он додаје да су закупци у обавези да поштују закон.

- Колико ја знам, у оквиру тих осам сати програма, они ће пуштати филмове, имаће забавни и информативни програм - додао је Миловановић.

У Републичкој радиодифузној агенцији кажу да странкама није дозвољено да ван предизборних кампања закупљују програм на ТВ станицама, па ни на кабловским.

- Партијама то није дозвољено, јер нису формално регистроване за производњу радио и телевизијског програма. У оквиру кампања могу да закупљују термине уз обавезу да то и назначе - објашњава Горан Караџић, члан Савета РРА. У овом случају, формално је програм изнајмила приватна фирма, што је и дозвољено уколико се поштују све законске одредбе. То значи да фирма „Сенс маркетинг“ мора бити регистрована за производњу радио и ТВ програма. Уколико јесте, законских препрека нема - навео је Караџић.

На сајту Агенције за привредне регистре, међутим, стоји да је то предузеће регистровано за спољнотрговински промет, као и да обавља делатност рекламних агенција.

Антрфиле : „Коперникус" још нема дозволу за рад


Како је „Блицу" рекао Горан Караџић, члан Савета РРА, нису све кабловске станице у Србији добиле дозволу за рад, а међу њима је и „Копемикус".

- Они могу да наставе са изнајмљивањем програма до окончања додељивања дозвола. Још немам информацију да ли ће њима бити одобрено да наставе са емитовањем програма - наводи Караџић.

Наташа Латковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси