Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Невоље по старом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 10. 2011.

Извор: Вечерње новости

Невоље по старом

Ново руководство у локалном Радио Сомбору




Сомбор - Скупштина акционара Радио Сомбора именовала је нови УО, в.д. директора постао је новинар Стипан Бенић. Међутим, са новим руководством, нису решени стари проблеми, а реч је пре свега о статусу регионалне радио-станице, која је још у јуну 2007. добила регионалну фреквенцију за емитовање програма на подручју Западнобачког округа.

Радио је продат на аукцији 2. новембра 2007, али је уговор раскинут због неиспуњавања преузетих обавеза.Тада је Анита Беретић, бивша директорка, именована за привремену заступницу државног капитала, а на предлог синдиката.

После тога, акције су отишле у Акцијски фонд. На Скупштини малих акционара, 70 одсто капитала прешло је у надлежност заступнице Беретић, а на њеном месту сада је нови заступник капитала Бојан Ђуровић из Новог Сада.

- Деветоро запослених реализује део информативног програма, иако им је за девет месеци лане исплаћена аконтација зарада од по 5.000 динара месечно, док за ову годину нису добили ни динара - каже Бенић.

Он додаје да је једино град Сомбор испунуио обећање, па је досад на рачун радија уплаћено три милиона динара. Из покрајинског буџета очкекују 500.000 динара за техничко опремање и 400.000 за информисање.

Антрфиле: Статус

Запослени у Радио Сомбору очекују да се у наредном периоду коначно искристалише статус овог медија. Није познато да ли ће бити јавни сервис грађана Сомбора, или следи продаја или, евентуално, стечај - вели Бенић.

Ј. Бекић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси