Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава издваја више од 20 милиона евра годишње за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2011.

Извор: Данас

Држава издваја више од 20 милиона евра годишње за медије

Прошле године износ државне помоћи медијском сектору у Србији износио је око 21 милион евра, док је за ову годину опредељено око 25 милиона евра, наводи се у анализи стања медија у Предлогу медијске стратегије.

Како се наводи, на нивоу Републике издвојено је приближно пет милиона евра у 2011, Аутономне покрајине Војводине приближно 3,5 милиона евра, док је на нивоу локалних самоуправа издвојено ове године приближно 16,5 милиона евра.

„Део ових средстава расподељује се јавним предузећима и установама, чије постојање је регулисано законским актима. Део средстава се расподељује, путем конкурса, за подстицање развоја јавног информисања путем суфинансирања најбољих пројеката и програма у овој области“, наводи се у анализи стања медија. Како се још наводи, проблем представља чињеница да држава нема јединствену евиденцију утрошених средстава, како на централном, тако и на покрајинском, регионалном и локалном нивоу, те је тачан обим и структуру помоћи готово немогуће утврдити.

„Додатно, приметан је и недостатак ефикасног праћења реализације помоћи, евалуације њених ефеката и адекватног извештавања. Република Србија ће пратити реализацију додељене помоћи, радити евалуацију њених ефеката о чему ће адекватно извештавати јавност“, предвиђа се предлогом медијске стратегије.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси