Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Управни суд уважио Тијанићеву жалбу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2011.

Извор: Политика

Управни суд уважио Тијанићеву жалбу

Управни суд уважио је жалбу директора Радио-телевизије Србије (РТС) Александра Тијанића поводом упозорења које је добио од Агенције за борбу против корупције јер није поднео извештај о имовини, речено је јуче за агенцију Бета у том суду.


У Управном суду наводе да је постојеће решење Агенције за борбу против корупције поништено из процедуралних разлога, а агенција треба да донесе ново, којим ће процедура за такве поступке бити у потпуности поштована.

Прецизирано је да не постоје докази да је особа која је потписала постојеће решење овлашћено лице, као и да не постоји записник са седнице Одбора Агенције за борбу против корупције на којој је такво решење усвојено. Заменик председника Управног одбора РТС Милан Николић рекао је да се још очекује званична писана потврда овакве одлуке Управног суда, а након тога Управни одбор ће разматрати даље поступке.

Агенција за борбу против корупције препоручила је у јулу Управном одбору РТС да разреши дужности директора те телевизије Александра Тијанића, јер није поднео извештај о имовини. Жалба директора јавног сервиса на првостепено решење одбијена је на седници Одбора агенције 12. јула. Чланови новог УО јавног сервиса, изабрани у априлу ове године, одмах после избора поднели су извештаје, али Тијанић ни тада није поднео извештај о имовини, због чега је против њега покренут поступак.

Како су навели у агенцији, њему је прво изречена мера упозорења, а пошто ни тада није поднео извештај, агенција му је изрекла препоруку за разрешење. На дан када му је уручена препорука за разрешење, Тијанић је поднео извештај, али и жалбу Одбору агенције.

Одбор је жалбу одбио, јер иако је директор РТС-а у међувремену поднео извештај, то не мења ништа у односу на првостепену одлуку, речено у агенцији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси