Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сувласник СББ купује део Пинка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 08. 2011.

Извор: Блиц

Сувласник СББ купује део Пинка

Вредност преговора о продаји дела телевизије процењена је на 150 милиона евра

Део Телевизије Пинк ускоро би могло да пређе у руке једног од власника СББ-а, инвестиционог фонда „Мид Еуропа партнерс“. Како кажу из ове телевизије, започели су преговоре о продаји вредној 150 милиона евра.

- Разговори и преговори су у току, и ако дође до значајних одлука, јавност ће бити благовремено обавештена - пише у саопштењу „Пинк медија група“, у оквиру које послује и Телевизија Пинк.

Одлука о почетку преговора о докапитализацији донета је 25. августа, а из СББ-а нам је потврђено да је дошло до разговора између представника „Мид Еуропа“ и Пинка.

Међутим, како кажу, локални менаџмент компаније СББ није укључен у ове разговоре и отуда не могу да потврде шта је био повод састанка.

Иначе, компанија СББ се од 2007. године налази у власништву британског инвестиционог фонда „Мид Еуропа партнерс“ (МЕП) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Из њихове лондонске канцеларије нисмо добили јасну потврду да ће ускоро постати власници „ружичасте телевизије“.

- Не можемо потврдити спекулације о било којој појединачној теми, али редовно посећујемо најуспешније компанија у Србији и с њима разговарамо о могућ им инвестицијама или заједничким пројектима. Наше интерно правило је да не коментаришемо овакве вести и стога не можемо да вам дамо потврду. Србија је, заједно с неким другим земљама на западном Балкану, један од основних инвестиционих региона.

Надамо се да ћемо наставити улагање у Србију и тако привући у вашу земљу широк спектар глобалних инвеститора и банака - кажу за „Блиц“ из овог фонда.

Антрфиле : Ко је ,,Мид Еуропа"


,,Мид Еуропа партнерс" је независна приватна фирма која  инвестира у подручје централне и источне Европе, а тешка је око 2,2 милијарде евра. Улажу капитал од 25 до 200 милиона, и то у ликвидне компаније које вреде од 100 милиона до 1.500 милиона.

Ивана Стојанов

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси