Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драма српске новинарке у Русији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2011.

Извор: Прес

Драма српске новинарке у Русији

Држали су уперен пиштољ и претили да ће нас убити! Нападачи су дошли џипом и упали у кућу. Један од њих је уперио пиштољ у нас и рекао да ће нас побити. Затим су нас брутално претукли, добила сам потрес мозга, каже дописница Бете из Русије



Дугогодишња дописница агенције Бета из Русије Зорана Бојић-Сисојева брутално је претучена у подмосковском селу Богојављење, где је са супругом и пријатељима била на одмору.

Непознати нападачи улетели су у кућу у којој је боравила и, уз претњу пиштољима, започели незапамћено батинање новинарке, њеног мужа Генадија и још неколико пријатеља.

Напад се догодио пре десетак дана, а починиоци још нису ухваћени, нити се зна тачан повод бруталног батинања.

Зорана Бојић-Сисојева, која је због нагњечења мозга и других тешких повреда тек јуче изашла из болнице, није желела много да говори о догађају.

- Група хулигана напала нас је без разлога. То је било жестоко и безразложно батинање. Један од шесторице нападача имао је пиштољ, који је уперио у нас и претио нам да ће нас убити. Били су у џипу са ротационим светлима. Ја сам добила ударац ногом у главу, који је изазвао нагњечење мозга. После десет дана сам пуштена из болнице и сада се осећам нешто боље - рекла је Зорана Бојић-Сисојева Танјугу по изласку из болнице.

Како сазнајемо, напала су их шесторица млађих, веома снажних мушкараца, који су се довезли џипом и без повода почели да туку све људе које су затекли у кући.

Новинарка Бете, њен супруг Генадиј Сисојев и њихови пријатељи дали су изјаве о овом нападу полицији, али без обзира на њихове пријаве и повреде које су задобили, надлежни руски органи одбили су да покрену кривичну истрагу.

Агенција Бета обратила се због тога Министарству иностраних послова Русије, при којем је Зорана Бојић 14 година акредитована као стални дописник, са захтевом да се хитно спроведе детаљна истрага о овом нападу и казне починиоци.

Није спремна још све да каже

Прес је јуче покушао да ступи у контакт са Зораном Бојић-Сисојев, како би сазнао још неке детаље о драматичном догађају из Подмосковља, али су нам њене колеге из Бете рекле да ће о свему подробно причати када се опорави од бројних повреда.

- Зорана је имала потрес мозга, хипертоничну кризу и због тога је задржана дуже на посматрању у болници. Сада је код куће у Москви, где иначе живи већ 15 година. Све колеге су је звале и хтеле да разговарају са њом о немилом догађају, али она још није спремна да говори детаљније о том догађају. Потребно јој је још мало времена да се потпуно опорави и тада ће вероватно изаћи колегама у сусрет - рекла је јуче за Прес Сања Ивачић из Бете.

Снежана Џ. Стојановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси