Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Казна због међународне ознаке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2011.

Извор: www.radiokim.net

Казна због међународне ознаке


Припадници косовске полиције (КПС) одузели су директору КИМ радија Исаку Воргучићу возачка документа и написали прекршајну пријаву јер је на аутомобилу имао ознаку “СРБ”.

Воргучић је испричао да га је патрола косовске полиције зауставила 25. августа у близини Чаглавице, на путу Приштина – Гњилане, мислећи да се ради о рутинској контроли. Према његовим речима, испоставило се да га је полиција зауставила због тога што је поред српске таблице са регистарском ознаком Приштине на аутомобилу стајала и налепница са међународном ознаком за Србију - СРБ.

“Написали су пријаву и захтевали да скинем ознаку, а потом написали казну и одузели документа за која су рекли да морам да дођем у Приштину да их подигнем након што изврсим уплату за казну. То ме је зачудило, јер нема две године од како је иста полиција инстистирала да морам на аутомобилу да имам међународну ознаку СРБ”, казао је он.

Описујући догађај, Воргучић је казао да га ја зауставио полицајац који није говорио српски, да нису могли да се споразумеју и да није хтео да потпише пријаву коју је написао, јер му је била потпуно нејасна.

“Мене занима по којој уредби и по ком закону они имају право да кажњавају за такве ствари”, пита се Воргучић.

У последње време припадници Косовске полицијске службе, уз помоћ специјалне јединице РОСУ, заустављају Србе на Косову и Метохији и одузимају им нове личне карте, возачке и саобраћајне дозволе, које издају органи Републике Србије.

Воргучић сматра да се ради о притиску косовских власти на Београд преко Срба на Косову и Метохији и да он има политички карактер.
“Овакве ствари се решавају преговорима а не тако што ће полиција доносити самосталне одлуке и на основу тога што имате другачије регистарске таблице узимати на себе право да људе малтретира”.

Објашњење о овом догадјају, али и о томе да ли Срби на Косову морају или не морају на својим аутомобилима да имају ознаку “СРБ”, као и да ли то зависи од тога да ли користе српске таблице са ознакама градова на Косову или из других делова Србије, до овог тренутка у косовској полицији нисмо успели да добијемо, иако смо цео дан покушавали да од њих добијемо информацију.

Преузето са www.radiokim.net

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси