Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Два текста, три тужбе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 08. 2011.

Извор: Вечерње новости

Два текста, три тужбе

Главни и одговорни уредник "Борских новина" пред судом

Због два текста, објављена у локалном листу „Борске новине“, Мирослав Радуловић, главни и одговорни уредник тог штампаног медија, мораће три пута да доказују невиност.

Тужбе су најавили директори овдашње „Електродистрибуције“ и Музеја рударства и металургије, Драган Милошевић и Слађана Ђурђекановић, као и Милена Стројић, радница Општинске управе у граду бакра.

- У чланку се, уместо мог презимена, наводи извесна „госпођа Пушикаровић“, због чега ће главни и одговорни уредник на суду морати да објасни на кога је мислио - каже Слађана Ђурђекановић.

- Јер, аутор наводи да је „та госпођа, недавно, направила пометњу кад је позвала полицију да види ко је украо вагонет којег су из парка преселили на Четврти километар“, што сам ја учинила...

Иначе, у том градском листу - у последњих неколико бројева - на непримерен начин прозивају се новинари, радници Општинске праве и актуелни градски челници, због чега се огласио и Саша Трифуновић, повереник НУНС за источну Србију.

- Од Независног удружења новинара Србије затражио сам да се изјасни о томе да ли се новинар „Борских новина“ придржавао етичких норми и новинарског кодекса, о чему ће, највероватније, мишљење дати Суд части - каже Трифуновић.

Антрфиле : Псовке

Од Мирослава Радуловића, који је својевремено добио новинарску награду „Душан Богавац“, нисмо успели да добијемо објашњење, јер је одбио разговор уз констатацији да „нема поверења у дописника ‘Новости’“, али да ће о свему обавестити нашу редакцију.

После тога, уз бујицу псовки, напустио је борски „Медија центар“...

Љ. Трифуновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси