Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕУ тражи европске законе о јавном емитовању и Независној комисији за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2011.

Извор: Радио КИМ

ЕУ тражи европске законе о јавном емитовању и Независној комисији за медије

Скупштина Косова планира да 29. августа стави на разматрање Нацрте закона о јавном емитовању и Независној комисиији за медије и тиме испуни обавезу коју јој је Европска комисија посебно нагласила у свом извештају о напретку Косова ка Европској Унији, пише Коха диторе позивајући се на извор у ЕК.

Из Европске Уније, међутим, упозоравају да желе да виде квалитетне и применљиве законе који би били у складу са европским стандардима.

Због тога је шеф Канцеларије за везе ЕК на Косову, Калду Сино, поручио председнику косовске скупштине да не жури са са усвајањем ова два закона.

Сино је Скупштини понудио да пошаље стране експерте који би помогли у изради амандмана на ова два закона. Он је своје примедбе на чланове оба закона сажео у 16 тачака, од којих се 12 односи на закон о јавном емитовању, преноси Коха диторе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси