Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драстично падају тиражи новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2011.

Извор: Вечерње новости

Драстично падају тиражи новина

У првом полугодишту ове године криза значајно погодила писане медије у Србији

Економска криза, обарајући стандард грађана у Србији, допринела је да и продаја новина осетно падне.

Једина одиторска кућа код нас, ”АБЦ Србија”, у анализи шестомесечног кретања тиража указује да је пад (у поређењу са првим полугодиштем прошле године), чак 6,5 процената, или да је осам дневних новина одштампано у тиражу мањем за око 400.000 примерака!

Ако се томе дода да поједине новине не желе одитовање, на основу сазнања могло би се тврдити да је тај пад већи и озбиљнији.

Према подацима ”АБЦ Србија”, у првом полугодишту ове године најмањи пад међу већим гласилима имају ”Вечерње новости” - 4,5 одсто, а највећи ”Правда” - 33 одсто...

Очигледно је да штампана гласила све више трпе пад стандарда. Ако би се томе додали и други проблеми - најниже цене новина у региону, осетан пад прилива од маркетинга, расцепкана продајна мрежа, недовршене или неуспеле приватизације, све већа употреба интернета, неодређена политика државе према медијима - онда је лако закључити да је криза озбиљно уздрмала медијске куће и да ће битка за опоравак подуже потрајати.

В. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси