Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мрђа зна тајну?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2011.

Извор: Вечерње новости

Мрђа зна тајну?

Тражи се човек кога спомиње Драган Паравиња



МУП Србије проследио је јуче хрватским колегама комплетну документацију о смрти београдске новинарке Радиславе - Даде Вујасиновић.

На основу тих извештаја, како сазнајемо, инспектори полиције Хрватске направиће списак питања и обавиће саслушање Драгана Паравиње, који тврди да има сазнања о догађају из 1994. године.

Овај вишеструко осуђивани силоватељ, кога тражи неколико бивших југословенских република, а сада је осумњичен и за нестанак хрватске тинејџерке Антоније Билић, нуди се за сведока и доводи у посредну везу смрт новинарке са догађајима у Славонији 1992. године.

Како сазнајемо, он само у наговештајима тврди да "нешто зна", али до данас није изнео конкретне детаље. Пре два дана директори српске и хрватске полиције договорили су се да формирају заједнички тим који ће да испита шта и колико Паравиња зна о смрти Даде Вујасиновић.

Вељовић је изјавио да ће, преко Министарства правде, комисија састављена од представника криминалистичких полиција обеју земаља разговарати с Паравињом у вези са свим његовим наводима. Међутим, у овом тренутку је рано за било какаве закључке.

- Треба све испитати, да не би остао макар и трун сумње - објашњава Вељовић за "Новости".

- Да ли се Паравиња овако брани од недела које је починио или нешто зна, установиће се врло брзо.

У овом тренутку полиција у Србији уз помоћ колега из Хрватске и Републике Српске покушава да утврди да ли је Паравиња уопште учествовао у рату на простору некадашње Југославије, односно да ли је био припадник неке паравојне формације.

- Покушавамо да уђемо у траг и том Мрђи, кога он спомиње у писму написаном јуна ове године - каже извор "Новости" близак истрази.

- Наводно, он и тај Мрђа су све испричали Дади и, како је Паравиња написао, она се спремала да све то објави. Он у том писму појашњава и да је реч о догађајима у Славонији из 1992.

Важна карика у тој истрази је да се утврди да ли човек с надимком Мрђа постоји, да ли је жив или је реч о новој Паравињиној манипулацији.

- Све што је до сада Паравиња испричао, на крају се испоставило као лаж - објашњава наш саговорник.

- О свему хоће и жели да прича, осим о судбини Антоније Билић. Неће чак да каже ни откуд њена крв у његовом камиону. О томе неће да прозбори ни реч, али је спреман, наводно, да говори о убиству Даде Вујасиновић. Мало је вероватно да он било шта зна, али сваки траг мора да се истражи.

З. У.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси