Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хрватски и српски МУП заједно истражују убиство Даде Вујасиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 08. 2011.

Извор: Политика

Хрватски и српски МУП заједно истражују убиство Даде Вујасиновић

Директори полиција Хрватске и Србије, Оливер Грбић и Милорад Вељовић, договорили су се у Ријеци да се оснује заједнички тим истражитеља који ће прикупљати информације везане за убиство новинарке Радиславе Даде Вујасиновић, пренела је Хина.

С убиством Радиславе Вујасиновић 1994, хрватски медији повезују Драгана Паравињу који је у истражном суду у Шибенику због сумње да је убио 17-годишњу Антонију Билић.

Хрватско министарство унутрашњих послова навело је у саопштењу да ће бити затражен и разговор с Паравињом кога су власти БиХ недавно изручиле Хрватској. Он се сумњичи и за покушај силовања девојке код Омиша.

Грбић и Вељовић су разговарали о многим питањима сарадње две полиције, заједничким активностима на контактној тачки Бајаково–Батровци и о успостављању заједничког центра за борбу против организованог криминала, саопштено је из хрватског МУП-а.

Интересантно је да је Паравиња током бекства, јуна ове године, у наводно опроштајном писму, поменуо Даду Вујасиновић, наводећи да су јој, како је написао, он и „Мрђа све испричали и она је хтела све да објави”.

Делове писма, нађеног у кући његове рођаке Раде Видовић јуна ове године, неколико дана пре него што ће бити пронађен и ухапшен пренели су медији. Занимљиво је да је део писма где Паравиња помиње познату новинарку и чињеницу да је хтела „све да објави” на неки начин прошао готово незапажено.

Он у наводно последњем обраћању породици, јер најављује да ће се убити, пише: „Не могу више. Бежим од 1996. године и немам више снаге.”

И пре него што је ухваћен, Паравиња је страховао да не буде изручен Србији, па у писму наводи: „Нисам убио цуру и побегао сам из Хрватске јер сам мислио да хоће да ме изруче Србији, где не смем, јер знам шта су учинили на Овчари и у Славонији.”

„Знам шта су урадили и свима који су то знали”, пише вишеструки силоватељ и оптужени за убиство девојке у наводном опроштајном писму.

„Мојима пренеси да нисам открио ништа што сам знао са ратишта и нема разлога да страхују.”

Р. Х.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси