Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест Хрватске због Пинковог извештавања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 08. 2011.

Извор: Политика

Протест Хрватске због Пинковог извештавања

Министарство спољних послова у Загребу тражи деловање надлежних тела у Србији како би се прекинуло емитовање негативних садржаја о Хрватској

Кампања Жељка Митровића против Хрватске, која је уследила као реакција на заплену и најављену продају његове јахте, изазвала је и званичну реакцију хрватских власти.

У Министарству спољних послова у Загребу јуче је примљен представник амбасаде Србије. Том приликом је хрватска страна изразила најоштрију осуду и забринутост због емитовања негативних и неутемељених садржаја о Хрватској, њеним институцијама и хрватским компанијама у програму ТВ Пинк, пренео је Фонет.

Имајући у виду чињеницу да се наведена медијска кућа користи националном фреквенцијом Србије, од надлежних тела у Србији затражено је хитно деловање у складу са свим законским прописима како би се даље објављивање садржаја такве природе што пре прекинуло, саопштило је Министарство спољних послова Хрватске.

Представник амбасаде Србије је поручио да ће са хрватским захтевом упознати надлежне институције у Србији.

Митровић је у међувремену медијима проследио отворено писмо царини Хрватске. Оно се састоји од питања у вези са запленом његове јахте и у њима износи и неке нове информације. На пример, да је инцидент 2010. године, при уласку брода из Црне Горе у Хрватску, отпочео оштром свађом бахатог хрватског цариника и нашег скипера у којој су коришћени префикси „српски”, као и да је на броду у том тренутку био и један од три сувласника гибралтарске фирме у чијем је власништву јахта.

Власник Пинка пита хрватску царину и зашто прећуткује да је његов брод у идентичном статусу пловио четири године по Јадрану и више од 20 пута прошао царинску процедуру.

Зашто царина Хрватске прећуткује колико је тренутно оваквих бродова са оваквим статусом у територијалним водама Хрватске, пита Митровић и понавља раније становиште да је у питању осмишљена замка како би се брод одузео и јефтино продао неком хрватском тајкуну.

Р. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси