Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић: Нећу дозволити цензорске амбиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2011.

Извор: Политика

Митровић: Нећу дозволити цензорске амбиције

Телевизија Пинк и ја лично нећемо дозволити никакве цензорске амбиције које спроводите као група волонтера, написао је власник Пинка Жељко Митровић у одговору Независном удружењу новинара Србије, и додао „пре него што предузмем правне мере против вас, упозоравам вас да се на најгрубљи начин мешате у политику једног комерцијалног и независног медија, што се у цивилизованим и развијеним медијима може окарактерисати као притисак”.


У писму Митровић додаје да је „степен попуњености рекламних блокова његових канала стопостотан”, и да он и његови канали нису у могућности да одговоре на све захтеве клијената.

Када је реч о комерцијалним ТВ системима, Митровић истиче да су „политика цена и ценовни коефицијенти који су успостављени по принципу понуде и потражње, пресудни елементи који селектују ко испада из рекламних блокова”.

„Ово у преводу значи да ће Хрватска туристичка организација моћи да се рекламира само ако прихвати услове који су транспарентни, али свакодневно променљиви”.

У осврту на своју претходну изјаву о „заташкавању инцидената и непријатности које доживљавају српски, босански и црногорски туристи на хрватском приморју”, Митровић појашњава да изјава није значила да је „ТВ Пинк до сада нешто заташкавао, већ да ће овим темама у будућности посветити посебну пажњу”.

Антрфиле : Хрватски музичари не коментаришу

„Слободна Далмација” тражила је од хрватских музичара, од којих су неки били виђени на „Ел Боску”, коментар поводом најављеног протеривања хрватске музике са свих Пинкових канала у региону. Нико није хтео да говори о томе, али им је у Хрватској музичкој унији незванично речено да нико не може једнострано отказивати склопљене уговоре о емитовању спотова нити цензурисати њихово објављивање.

Р. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси