Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Више од 10 хиљада људи без везе са светом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2011.

Извор: Данас

Више од 10 хиљада људи без везе са светом

Новопазарска села без ТВ и сигнала мобилне телефоније Нови Пазар - У десетак села на територији новопазарског града више од 10 хиља људи не може да гледа телевизијске програме.


Не виде се чак ни програми овдашњих телевизија. У половини тих села нема ни ваљаног сигнала за мобилну телефонију. До ових података је дошао Санџачки одбор за заштиту људских права и слобода организујући дебате у руралним срединама у оквиру пројекта „Јачање демократских капацитета у руралним заједницама“.

- Ми већ припремамо захтеве које ћемо упутити РТС и Телекому да пронађу решења за ове проблеме. Они којима финансијска ситуација дозвољава проблем телевизијских програма решили су преко кабловских оператера, али је таквих, нажалост, мало - каже Семиха Качар, председница Санџачког одбора за заштиту људских права и слобода, и додаје су села на овом подручју оптерећена многим проблемима „заједничко за све је не постојање путева, лоша електро мрежа, проблеми са водоснабдевањем и здравствене амбуланте у које лекар не долази ни једном седмично како је одређено, па неки до лекара пешаче и по три,четири сата у једном правцу“.

-Скупштини града Новог Пазара упутићемо захтев да на свој дневни ред уврсти положај грађана у руралним месним заједницама.

Такође, грађанима треба објаснити како се троше средства из градског буџета намењена месним заједницама на сеоском подручју - истиче Качарова.

Пројекат „Јачање демократских капацитета у руралним заједницама“ финансира Делегација ЕУ у Србији, а циљ је промовисање људских права и демократских реформи кроз партиципацију грађана у локалној заједници. Дебате се организују у 16 сеоских месних заједница на подручју Новог Пазара, Тутина и Пријепоља.

С. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси