Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић: скидам хрватску музику, филмове и рекламе са својих телевизија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2011.

Извор: Прес

Митровић: скидам хрватску музику, филмове и рекламе са својих телевизија

Власник ТВ Пинк узвраћа ударац после најаве Хрватске да продаје његову јахту

Власник телевизије Пинк Жељко Митровић одлучио је да са програма скине хрватску музику, филмове и туристичке рекламе у свих пет земаља где ова компанија има ТВ станице (Србија, Македонија, Словенија, БиХ и Црна Гора). Тако радикалан потез предузео је после најаве хрватских власти да ће на аукцији продати јахту коју су му запленили у септембру прошле године.

Да подсетимо, хрватска царина запленила је јахту, када је из црногорских упловљавала у хрватске воде, уз образложење да су почињена два царинска преступа. Наведено је да Митровић, као власник фирме на коју је брод регистрован, није био на њему у тренутку уласка у Хрватску и да су, наводно, мимо прописа посаду чинили људи запослени у Митровићевој хрватској фирми.

Намештена лицитација

Митровић је уложио жалбу на такве одлуке, али је пре три дана објављен оглас за продају јахте по почетној цени од 2,6 милиона евра, иако је плаћена 10 милиона. Јавна продаја одржаће се 17. августа у Дубровнику.

Митровић оцењује да се ради о класичној отимачини српске имовине, коју чак ни пет најбољих хрватских адвоката не може да објасни.

- У истом статусу као моја јахта је на хиљаде бродова, који такође користе хрватску посаду. Јавност у Хрватској зна да сам брод користио у личне сврхе и као такав нисам порески и царински обвезник. Постоји основана сумња да се ради о акцији чији је циљ да отету српску имовину јефтино продају неком хрватском тајкуну - каже Митровић уз опаску да је његов брод, као један од највећих на хрватском Јадрану, упао у очи као власништво српског држављанина.

Митровић наводи да оглас који је објављен може да се третитра као кривично дело.

- У њему се као датум продаје наводи 17. август, са дефинисаном високом ценом. У истом огласу налази се и рок од осам дана за поновну лицитацију у којој ће бити могућа непосредна погодба. Дакле, нови оглас неће бити објављиван, што указује на намеру да се у тишини брод прода по било којој цени - оцењује Митровић.

Како каже, цела хрватска и српска јавност знају да је брод коришћен искључиво у рекреативне сврхе.

- Због мале процедуралне грешке не мислим да се треба кажњавати износима од пет до десет милиона евра. Процедурална грешка се заснива на мојој амбицији да члановима посаде регулишем пензионо, социјално и остале доприносе у Хрватској. Као што је познато, све ове године сам се трудио да унапређујем међусуседске односе Хрватске и Србије. То су, пре свега, били медијски послови, који су подразумевали фаворизовање хрватске музике, кинематографије и хрватских инвестиција у земљама бивше Југославије. Хрватска држава, заједно са премијерком Јадранком Косор, нашла је добар начин да ми се захвали.

Поверење у Стразбур


Митровић је за четвртак заказао састанак Управног одбора. - Расправљаће се о укидању хрватске музике и кинематографије у свих пет земаља у којима „Пинк“ има своју телевизију и посебној бризи за контролу квалитета хрватских производа у земљама ван Хрватске. На снагу је већ ступила забрана рекламирања хрватског туризма. Такође, више никада нећемо бити у прилици да заташкавамо инциденте и непријатности које српски, босански и црногорски држављани доживљавају на летовању у Хрватској - наглашава Митровић.

Митровић каже да је ово за њега животна тема и да „за време власти госпође Јадранке његова нога неће више крочити тамо“.

- Уз велико поверење у институције у Бриселу и Стразбуру, надам се брзом разрешењу и наплати штете коју је бахата хрватска власт направила - закључио је Митровић.

Екипа Преса

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси