Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дописнику Зејаку запрећено ликвидацијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2011.

Извор: Правда

Дописнику Зејаку запрећено ликвидацијом

Због писања о стању на Косову редакцији стижу претње Грачаница – Дописник „Правде“ из Приштине Неђељко Зејак нападнут је у Грачаници, а упућене су му и претње ликвидацијом.

Зејак каже да га је напала Снежана Караџић, саветник заменика косовског премијера, Слободана Петровића, као и њен телохранитељ Радман Додеровић.


Пре напада Зејака је позвао Додеровић и замолио га да се нађу у Грачаници како би му предочио „неке важне информације“. Састанак је заказан у кафићу наспрам манастира у строгом центру Грачанице.

Уследио је поновни позив и најава „стижемо за два минута“.

Аутомобил Владе Косова, Министарства које води заменик косовског премијера Слободан Петровић, паркирао се на свега два-три метра од баште кафића „Матрикс“. Из њега су изашли Снежана Караџић и Радман Додеровић, њен телохранитељ.

Уместо представљања, Додеровић и Караџићева су насрнули на новинара „Правде“, псујући му српску мајку, вређајући га и столицама кренули да га ударају. Нападачи су потом покушали да побегну у правцу Приштине, рекавши Неђељку Зејаку да ће „бити ликвидиран“, као и да је „сваком Србину место на барикадама у Косовској Митровици, уместо у Приштини“.

Полицијска патрола из Грачанице сустигла је одбегле нападаче и привела их у месну Полицијску станицу, где је покренута истрага.

Снежана Караџић је пре напада на дописника „Правде“ Неђељка Зејака позвала главну и одговорну уредницу „Правде“, због како је рекла, „срамотног“ текста објављеног 2. августа ове године под насловом „Кафе куварица у борду директора“, али није желела да каже са којим се информацијама у тексту не слаже, нити је желела да да своју верзију приче.

Караџићева је изрекла читав низ претњи и увреда на рачун редакције и њених новинара које је назвала „псима и керовима“, као и претњу „нећу се зауставити“.

Екипа „Правде“

Антрфиле : Биће покренут поступак

Према речима командира полицијске станице у Грачаници Братислава Трајковића, новинар Неђељко Зејак позвао је полицију јер су га непознате особе напале и вређале.

– Он је директно позвао мене, јер је имао мој број телефона, и рекао ми да је нападнут испред једног локала у Грачаници, а да су онда нападачи кренули возилом ка Приштини. Пошто сам био у близини, кренуо сам за тим возилом, и у станицу полиције привео Снежану К. и Рашка Д.

После тога је дошао и новинар Зејак и испричао шта се десило. Поступак је покренут против нападача због ремећења јавног реда и мира, и предмет ће бити прослеђен истражном судији – каже Трајковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси