Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зараде касне, доприноси минимални
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2011.

Извор: Преглед

Зараде касне, доприноси минимални

Запосленима у РТВ „Шумадија“ у Аранђеловцу плате касне три до четири месеца, а доприноси на зараде се уплаћују по најнижој лествици, речено је јуче на конференцији за новинаре.

Она је сазвана пошто из општине, из чијег се буџета добрим делом финасира та кућа, није стигао одговор на званичан допис у ком се захтева редовност у исплати личних доходака.

„Колективни уговор са послодавцем још увек није потписан, а општина, као наш оснивач, перманентно нас игнорише. Не само што нам закида ионако ниске зараде него што у последњих годину дана, отако је успостављена нова власт, нико од функционера није нашао за сходно да гостује на нашој телевизији, иако су редовно позивани“, рекао је сниматељ Слободан Боки Марковић.

Истовремено, ти исти функционери се „не скидају“ са приватне телевизије „Сунце“, коју општина редовно плаћа на основу уговора о пословној сарадњи, уз накнаду од 2,5 милиона динара на годишњем нивоу, рекао је.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси