Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Београд домаћин Светског самита медија за младе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2011.

Извор: Блиц

Београд домаћин Светског самита медија за младе

Шести Светски самит медија за младе одржава се у Београду до 10. августа под називом „Медиј је порука! Обликујмо будућност заједно“.

Делегације из двадесетак земаља први пут ће послати заједничку декларацију свим представницима УН о томе шта млади мисле и како да се утиче да свет постане боље место за живот.

Самит је међународна платформа младих који су спремни да користе медије као средство за промене, пре свега у областима седам главних тема којима се самит бави - здравство, сиромаштво, млади, насиље, женска права и дискриминација.

- Желимо да искористимо медијску и информатичку писменост као једно од најснажнијих оружја у 21. веку и да, пре свега, омогућимо младима да освоје оно што им по свим конвенцијама припада - део медијског простора - каже Миомир Рајчевић, извршни директор самита који се од 2008. одржава у српској престоници, од када се и Главна канцеларија налази у београдском Медијском едукативном центру.

Тим овог центра са пријатељима из још 25 земаља основао је Светски самит медија за младе 2006. у Лос Анђелесу.

- Самит је прилика да се боље упознамо, приближимо културе и пронађемо сличности, прилика да отркијемо заједничке проблеме и начине како да се боримо за бољи свет - каже Манрто Карампола Макријани (15) из Олимпија интернешнал филм фестивала за децу и младе, која други пут учествује на скупу у Београду.

Програм се одвија у Културном центру „Рекс“, док ће у Галерији САНУ бити одржан програм завршнице 10. августа.

Улаз на све догађаје је бесплатан.

С. Ш.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси