Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Твитераш Стефан извештава с Косова, прате га и министри
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2011.

Извор: 24 сата онлајн

Твитераш Стефан извештава с Косова, прате га и министри

У Косовској Митровици мирно, написао је јуче око 13 часова @stefanzivkovic , седамнаестогодишњак из Звечана који непрестано преко Твитера извештава о догађајима с Косова. Његове информације и фотографије пренели су готово сви медији, а на Твитеру га је пратило више од хиљаду људи, међу којима и министар Оливер Дулић.

 

И познати и непознати упућују честике Стефану Живковићу, а многи чак говоре да је одржао лекцију медијима како се извештава са лица места. На све ово, он скромно одговара: „Мени то није било тешко“.

- Све информације слао сам са лица места. Кад су се зачуле прве сирене, отишао сам да видим шта се дешава и то написао на Твитеру. Видео сам да то људе интересује, што ме је изненадило, и наставио сам то да радим.

Писао сам оно што сам видео. Кад су јуриле јединице и кад су се повлачиле - каже Стефан, кога је убрзо почело да прати више од хиљаду људи.

Каже да га није било страх. Што због тога јер у тим тренуцима није ни размишљао шта би могло да му се деси, што због тога што су се људи већ навикли на све то.

- Много ми је драго да је толико људи заинтересовано за све ово и да је то што сам радио некоме помогло. Драго ми је да су и моје инфорамције и фотографије које сам направио помогле и медијима - прича Стефан.

Овај ученик митровачке гимназије каже да млади немају велик избор како могу да проводе своје слободно време.

- Понекад одем у теретану, доскора сам тренирао и рукомет. Нема много активности којима могу да се баве млади. Звечан је мало место, а ни у Митровици није много боље. Помало излазимо увече. Сада, преко лета, ради и базен, а у биоскопу се ретко кад приказује неки филм - каже Стефан.

Засад, каже, не зна тачно шта ће радити пошто заврши гимназију. За себе каже да одавно има профил на Твитеру, а да је тек пре месец дана почео активније да га користи.

Антрфиле: Твитераши главни репортери

Мрежа - Осим Стефана, још два твитераша била су веома активна и непрестано су јављала шта се дешава на Косову. Ивана Витас (@Innnana) и Вељко Ђурић (@VeljkoDjuric).

„Изненађен сам подршком и интересовањем корисника Твитера. Јављали су нам да телевизије и сајтови много касне и да објављују доста нетачних информација“, каже Вељко.

Б. Грковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси