Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хакери "сахранили" Мардока
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2011.

Извор: РТС онлајн

Хакери "сахранили" Мардока

На сајту таблоида "Сан" осванула вест да је медијски магнат Руперт Мардок умро. Таблоид хакерисан само неколико сати пошто је објављено да је Шон Хор, човек који је отворио аферу са прислушкивањем телефона јавних личности, пронађен мртав.

 

Хакери напали сајт најтиражнијег британског таблоида Сан и објавили вест да је медијски магнат и власник листа Руперт Мардок умро.

Одговорност за напад на један од најјачих Мардокових медијских поседа у Великој Британији преузела је хакерска група "Лулз секјурити", преносе агенције.

Сајт таблоида Сан нападнут је само неколико сати пошто је објављено да је човек који је пријавио да новинари таблоида прислушкују телефоне јавних личност Шон Хор пронађен мртав.

"Лулз секјурити" је на свом налогу на Твитеру написао да се Сан и Њуз ов д ворлд налазе у његовом поседу и да је лажна прича о Мардоковој смрти само прва фаза, као и да ће у наредним данима уследити нове активности.

Скандал због новинарског прислушкивања телефона у Великој Британији се не смирује, упркос чињеници да је Мардок угасио спорни таблоид News of the World и да је британској јавности упутио извињење. Током истраге о том скандалу је до сада ухапшено девет особа.

Мардок на саслушању

Руперт Мардок, његов син Џејмс и некадашња директорка медијске корпорације Ребека Брукс требало би да се данас по подне појаве пред парламентарним комитетом за културу, медије и спорт, у вези са скандалом прислушкивања јавних личности и наводима да су новинари плаћали полицајцима за информације.

Мардок, његов син и сарадница одговараће Комитету, али се ово тело неће мешати у полицијску истрагу која је у току, као ни у предстојеће јавно саслушање које ће водити судија Брајан Левесон.

Комитет за унутрашњу безбедност истражује и понашање полиције у вези са скандалом о прислушкивању.

Шеф британске полиције Пол Стивенсон поднео је јуче оставку због оптужби о повезаности Скотланд Јарда са скандалом, а оставку је поднео и помоћник шефа лондонске полиције Џон Јетс, који је 2009. године одбио да поново покрене истрагу о прислушкивању јавних личности.

Таблоид News of the World угашен је 10. јула, пошто је избио скандал због навода да су новинари тог листа прислушкивали телефоне и читали телефонске поруке жртава убистава и терористичких напада, погинулих војника и чланова породица страдалих, као и бројних јавних личности, укључујући бившег британског премијера Гордона Брауна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси