Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Генерални директор РТВ потврдио прелазак уредника Б92 на покрајински јавни сервис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2011.

Извор: Вечерње новости

Генерални директор РТВ потврдио прелазак уредника Б92 на покрајински јавни сервис

Даница Вучинић: Још ништа није завршено. Маша Милеуснић, ипак, не долази у Нови Сад

Нови Сад - Генерални директор Радио-телевизије Војводине (РТВ) Синиша Исаков потврдио је јуче "Новостима" да је Санда Савић, бивша уредница ТВ Б 92, постављена за новог програмског директора, а њена колегиница из исте куће Весна Крањац за директора продукције ТВ Нови Сад, најављујући истовремено и нова, звучна појачања покрајинског јавног сервиса.

- Долазак Санде Савић и Весне Крањац само је први корак у реализацији одлуке УО РТВ да се програм темељно унапреди и примери потребама и интересовањима гледалаца и слушалаца који плаћају претплату - додао је Исаков.

- То могу само доказани професионалци, за које су наша врата широм отворена, па врло брзо треба очекивати и нова појачања наше куће.О коме је конкретно реч, Исаков, међутим, није желео да прецизира.

У Радио Новом Саду, уз ТВ Нови Сад такође саставном делу РТВ се, међутим, већ припремају за долазак новинарке Б 92 Данице Вучинић, ауторке и водитељке радијске емисије "Кажипрст". Она ће, кажу, на таласима тог радија водити емисију истог типа као и "Кажипрст", али, наравно, другог назива, пошто на изворни право има Радио Б 92.

- То још није завршено, ништа није коначно и заиста ништа не могу да коментаришем. Молим вас да ме разумете - било је, међутим, све што је јуче, за наш листи, казала Вучинићева.

Уз њу, као појачање РТВ са Б 92 помиње се и Маша Милеуснић, презентерка телевизијских вести, али од тога, како каже Санда Савић, неће бити ништа. Још нових лица на покрајинској телевизији ће, додаје она, међутим сигурно бити.

- У РТВ ће ускоро доћи неколико врхунских новинара, и то не само из Б 92 - каже за Санда Савић.

- Биће то и водећи војвођански ТВ новинари. Реч је о најквалитетнијим људима из наше професије.

Антрфиле: Не осврћем се

Санда Савић није желела посебно да коментарише све учесталије одласке новинара из њене бивше куће.

- У Б 92 сам провела 17 изузетних, за мене у професионалном смислу, најважнијих година. Али, то је сада иза мене. Не осврћем се, већ гледам унапред. РТВ је моја нова кућа и мој нови професионални изазов - напомиње она.

Ђ. В. - Љ. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси