Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српски медији промовишу Гадафија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 07. 2011.

Извор: Е-новине

Српски медији промовишу Гадафија

Канцеларија Libyan Working Group у Србији издала је саопштење којим упозорава јавност о бројним злоупотребама новинарске професије од стране српских медија током извештавања о догађајима у Либији


“На основу досадашњих иступа у јавности, стиче се утисак да су господин Милован Дрецун, Радио Фокус, дневни листови, КЦН телевизија, новинске агенције и многи други медији у Србији злоупотребили улогу јавног гласила зарад промовисања Моамера Гадафија, његове породице и његових сарадника, као и његове плаћеничке војске и тиме довели у заблуду јавност у Србији о догађајима у Либији у последњих неколико месеци”, наводи се у саопштењу.

Libyan Working Group упозорава да су готово сви новински и телевизијски извештаји из Либије пропагандистичке природе, без тачних вести и информација, као и да неки новинари из Србије у Либију улазе ван прописане процедуре, без виза, одакле дезинформишу јавност у Србији.

“За то постоје докази које можемо презентовати у случају да су медији у Србији расположени да објаве било какву тачну информацију. Истовремено, позивамо Господина Милована Дрецуна да потврди постојање визе за боравак у Либији од 7. јуна, када је ушао у земљу преко Туниса, до 21. јуна када је напустио Либију”, упитали су представници Либијског националног комитета у Србији.

У саопштењу је изражено очекивање од медија у Србији да се понашају у складу са етиком коју вербално свакодневно пропагирају.

“Такође очекујемо да се медији у Србији према ратним злочинима и ратним злочинцима односе у складу са слободом изражавања и професионалном етиком, да не доводе јавност у заблуду о догађајима у Либији и да за послове ратних извештавања ангажују професионалце, а не телале разних интересних група”, закључује се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси