Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Багзија саслушавали у подруму суда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2011.

Извор: Политика

Багзија саслушавали у подруму суда

Најчуванији сведок сарадник испитан зато што је поднео тужбу против новинара „Правде” због повреде части и угледа




Дејан Миленковић Багзи, сведок сарадник у поступку против окривљених за убиство премијера Зорана Ђинђића, јуче се нашао пред судом. Овога пута као – тужилац.

Најчуванији српски сведок сарадник је, преко својих адвоката, Првом основном суду у Београду, поднео тужбу против главне и одговорне уреднице дневног листа „Правда” Славице Јововић и њеног заменика Дејана Љутића.

Миленковић је тужбу поднео јер му је „Правда”, како је навео, „својим писањем повредили углед и част и угрозила безбедност његове породице”. Због свега тога, Миленковић од Славице Јововић, главног и одговорног уредника и њеног заменика Дејана Љутића, по основу претрпљеног душевног бола, захтева да му солидарно исплате 1.300.000 динара.

Према речима „Политикиног” саговорника, који је желео да остане анониман, Миленковић је у суд у Тимочкој улици дошао много пре 11 часова за када је било заказано суђење и то у пратњи двојице припадника Јединице за заштиту сведока МУП-а Србије.

– Новинари су на позив судије ушли у судницу и легитимисали се. Када је судија утврдила идентитет тужених, позвала их је да пођу за њом – препричава „Политикин” саговорник.

Новинари су, у пратњи судске страже, сишли неколико спратова ниже, готово у подрум суда и тамо се, очи у очи, нашли са сведоком сарадником. Пре него што је судија почела да узима изјаву од Миленковића, новинари су претресени „од главе до пете”.

Суђење је почело узимањем личних података од Миленковића, а упитан од судије шта је по занимању, сведок сарадник је кратко и одсечно одговорио:

– Металостругар.

Образлажући поднету тужбу, Миленковић је рекао да су „он и чланови његове породице претрпели повреду части и угледа, али и да им је угрожена безбедност”.

– Моју децу су шиканирали у школи због писања новина да сам новац који сам стекао криминалом уложио у којекакав бизнис. Због тога, нису могли да оду на летовање где су хтели – рекао је, између осталог Миленковић.

Уз ове наводе, Миленковић је судији предао и лекарски извештај у коме се наводи да му се од претрпљеног стреса тресу руке, да много пуши, али и да сме да једе само кувану храну и пије чајеве.

Наставак суђења заказан је за почетак новембра за када је предвиђено и саслушање Миленковићеве супруге Јасне и окривљених новинара.

М. Дерикоњић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси