Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Знам ко је убио Даду!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2011.

Извор: Aло

Знам ко је убио Даду!

Ухапшени Драган Паравиња тврди Возач камиона Драган Паравиња (43), који је јуче ухапшен у Босни и Херцеговини због сумње да је повезан са нестанком девојчице Антоније Билић (17) из Хрватске, у свом „опроштајном“ писму између осталог је навео да зна ко је убио Даду Вујасиновић, новинарку некадашњег недељника „Дуга“ из Београда.


У писму које је исписао пре бекства на вратима ормарића изнад лавабоа у кући Раде Видовић из Доњих Срђевића навео је: нисам убио ту цуру (Антонију Билић), нити било шта друго учинио и побегао сам из Хрватске јер сам мислио да ме хоће изручити Србији, где не смем јер знам што су учинили на Овчари и Славонији...

Знам и што су учинили и свима који су знали. Знам и ко је мени све ово учинио! Реци, Радо (комшиница Рада Видовић, прим. аут.), мојима да ова прича ТВ нема бар ја немам везе са њом. Далеко сам ја изнад те приче. Одлучио сам овако јер желим све завршити и нек са мном умру и све слике које сам видио.

Мојима пренеси да нисам открио ништа што сам знао са ратишта и нема разлога да страхују...“

Неколико пасуса даље наводи: “Новинарима само реци да ја то нисам учинио и да је Даду (Вујасиновић) убила......... (остављен празан простор). Ја и Мрђа смо јој испричали шта смо видели и хтела је све објавити (Славонија 1992).

О овој цури не знам ништа, али сам знао да ће је повезати са мном и знао сам да ме прате већ дуго. Ако је пронађена у Билишанима, нека траже црни мерцедес БГ таблица.”

Подсетимо, Радислава - Дада Вујасиновић убијена 1994. свом стану у Београду. Првобитном истрагом утврђено је да се позната новинарка убила из ловачке пушке, што њена породица и колеге никада нису прихватиле захтевајући нову истрагу. Тај захтев је испуњен тек у јануару 2009, када је Окружно тужилаштво у Београду полицији захтев да прикупи доказе о убиству, базиран на вештачењу балистичара Владе Костић, који је утврдио да су у телу Даде Вујасиновић нађена два филцана чепа и да ране није могла да нанесе сама себи.

Радислава - Дада Вујасиновић је била позната по врхунским извештајима са ратишта у Хрватској и БиХ, истраживачким темама и текстовима о организованом криминалу.

Е. А.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси