Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Феман: Открити убице новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2011.

Извор: Блиц

Феман: Открити убице новинара

Миодраг Николић тражи истину



Најоштрије осуђујем гнусан злочин убиства мог пријатеља, новинара Милана Пантића и осуђујем све надлежне државне институције које још нису откриле његове непосредне убице и њихове налогодавце, каже за “Блиц” Миодраг Николић Феман, чије се име спомиње у два извештаја о предузетим мерама и радњама на расветљавању убиства дописника из Јагодине Управе криминалистичке полиције из априла 2004.

Николић наводи да никада није био позван у полицију.

- Одговорно изјављујем да никада нисам поводом убиства мог пријатеља био позван да дам било какву изјаву, а камоли на какво саслушање или привођење. Био сам и на његовој сахрани и дубоко саосећам трагедију његове породице - каже Николић.

Он наглашава да се борио против свих оних који незаконито раде и подржава новинарске организације да истрају у својим захтевима у проналажењу убица Пантића. Истовремено, Николић предлаже да медији свакодневно прозивају одговорне да то морају да учине док се тај захтев не испуни.

Милан Пантић је у време борбе за успостављање демократије био наш саборац и пером се борио за стварање новог друштва. У време убиства, као високи функционер Демократске странке, био сам посланик и потпредседник Привредне коморе, увек сам ценио стваралаштво Милана Пантића, који је био на линији наших настојања да поправимо прилике у Србији. Никада нисмо имали размимоилажења на линији новинар - привредник или политичар - наводи Николић.

Он наглашава да је Пантић био његов добар пријатељ и да нису имали никакве пословне везе.

- Ја сам га охрабривао да истраје у изношењу истине и можда сам због тога и одговоран, јер ово није време за храбре. И овом приликом позивам државу да покаже да јој је стало да правде, јер је то једини начин да повратимо поверење у државне институције и то је пут да повратимо поверење странаца који треба да инвестирају у Србију - наводи Николић.

Антрфиле : Палма

У извештају се спомиње и Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, као познаник Јована Стојановића, бившег директора „Јагодинске пиваре". Марковић је за "Блиц" кратко рекао: „Ја познајем све у Јагодини".

Вук З. Цвијић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси