Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тадић: Решавање случајева убиства новинара моја мисија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2011.

Извор: Политика

Тадић: Решавање случајева убиства новинара моја мисија

Председник Србије Борис Тадић рекао је јуче да је уверен да ће убице новинара у Србији бити откривене и нагласио да је решавање тог питања његова мисија.


„Ја то доживљавам као своју мисију. Питање откривања убица новинара је питање од највишег значаја за безбедност ове државе јер докле год постоји претња новинарима да буду лишени живота и докле год су заштићени полицијским снагама ми немамо нормалне околности у држави”, рекао је Тадић обраћајући се учесницима Скупштине Европске федерације новинара.

Тадић је рекао да држава не може бити власник медија, али да и у ЕУ постоје бројне дилеме у вези са тим и различити модели решавања овог питања улоге медија. „Као председник државе пажљиво анализирам све процесе у друштву. Нико овде није наиван. И медији и политичке структуре заступају одређене интересе. Да ли су ти интереси увек подударни – нису”, рекао је Тадић.

Реплицирајући председнику Европске федерације новинара Анреу Кенигу, који је рекао да Србија одлучује о томе да ли иде у Европску унију или не Тадић је одговорио:

„Да, ми идемо ка ЕУ, али то не зависи само од нас. Ми испуњавамо обавезе из Акционог плана и када би све зависило само од нас, ја бих био миран, али то зависи и од Европске уније”, рекао је Тадић.

Према његовом мишљењу, положај новинара био би бољи када би Србија имала већу подршку ЕУ, а коју, како је рекао, „не добијамо увек”.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси