Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уреднику не дају на скупштину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 06. 2011.

Извор: Блиц

Уреднику не дају на скупштину

Смедерево - Пословодство РТВ Смедерево није дозволило главном и одговорном уреднику Радио Смедерева Дејану Ђорићу да присуствује годишњој скупштини Европске федерације новинара која ће бити од 15. до 17. јуна у Београду, а за коју је он уредно акредитован.

Ђорић је иначе координатор Синдиката новинара Србије за Подунавски и Браничевски округ.

“Реч је о осветничком понашању, пошто сам током недавно завршеног штрајка у овој медијској кући, као и прошле године, био председник штрајкачког одбора”, каже главни и одговорни уредник у Радио Смедереву.

Ђорић сматра да је ово још један доказ да приватизовани медији, нарочито они купљени од стране, како каже “проблематичних бизнисмена”, немају ни “с” од слободе информисања.

Радио Смедерево је, да подсетимо, децембра 2009. године купио бизнисмен Милан Лукић. Радио Смедерево сада послује као Радио-телевизија Смедерево, а примарна делатност је емитовање ТВ програма.

М. Ђ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси