Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић продаје телевизију Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2011.

Извор: Прес

Митровић продаје телевизију Авала

Жељко Митровић продаје Авалу компанији CMI за 10,5 милиона евра, сазнаје Прес! Преговори о продаји са медијском кућом CMI почели су прошлог петка.


Оснивач медијске куће CMI је бивши амерички дипломата Роналд Лодер, син познате власнице „козметичког царства“ Есте Лодер. CMI је иначе власник више од 20 телевизија, а међу њима су ТВ Нова у Хрватској и ПОП ТВ у Словенији.

Велики проблем у продаји телевизијске станице Авала Митровићу представљају дугови ове телевизије, који тренутно износе нешто више од 30 милиона евра. При том је сваког дана губитак ове телевизије све већи.

Понуда која је тренутно на преговарачком столу и око које се преговара јесте 10,5 милиона евра за 100 одсто ТВ Авале. Како Прес сазнаје, очекује се да она буде прихваћена!

У РРА, која мора да дозволи промену власништва сваке телевизије са националном фреквенцијом, сазнајемо да су они незванично обавештени о преговорима о продаји ТВ Авале, али да званични захтев о промени власништва у Авали нису добили.

Српски закон не дозвољава да страна компанија буде власник више од 50 одсто ТВ са националном фреквенцијом. Али, растегљивим тумачењем овог закона већ су продати већински пакети акција Б92 и Фокс грчкој компанији Антена.

Жељко Митровић је власник 4,95 одсто акција у ТВ Авала, на колико по закону има право.

Е. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси