Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић: Позивам директорку ТВК9 на заједнички састанак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2019.

Аутор: Танјуг Извор: РТС

Брнабић: Позивам директорку ТВК9 на заједнички састанак

Ако је захтев директорке телевизије Канал 9 Маје Павловић да СОКОЈ или ЕПТВ отпишу дугове, иначе ће да штрајкује глађу, ја не знам шта бих по том питању још могла да урадим, рекла је премијерка Ана Брнабић и додала да по тим питању не жели да прави преседан.

"Не желим да правим преседан и некоме наредим да јој отпише дугове, које иначе, сви други плаћају, јер ће онда то да значи да живимо у анархији", рекла је Ана Брнабић одговарајући на новинарско питање у вези са случајем Маје Павловић.

Урадили смо све што смо могли и обећали, додала је премијерка.

"Звали смо СОКОЈ, замолили их и они су звали и рекли да се ти дугови репрограмирају, али ако неко неће и каже не, или ћете да ми отпишете дугове или ћу да штрајкујем глађу, ја сам рекла да као председница Владе то не могу и не желим да урадим. Не желим да правим такав преседан, јер након тога било ко од медија може да каже ја не желим да плаћам СОКОЈ и ја исто желим да ми отпишете све дугове, или било ко од грађана може да каже не желим да плаћам струју, јер мислим да је то прескупо", рекла је Брнабић.

Она је позвала још једном Мају Павловић, УНС, НУНС да поново седну за сто и разговарају.

"Да сви седнемо и да у складу са владавином права договоримо шта може да се уради. Постоје дугови, ти дугови су направљени, неке ствари морају да се плаћају по закону. Хајде да их пререпрограмирамо и онда да се они реше", позвала је Брнабић.

Она је нагласила да не жели да утиче на било који суд и "да им каже - радите овако или онако".

"Ништа се није променило од нашег састанка отвореног за јавност, неке ствари Влада Србије не може да реши, јер су то ствари које су супротне законима Србије. И СОКОЈ и ЕПТВ су звали Мају Павловић да потпише споразум о репрограму дугова, она се на то није одазвала. Она је, што се тиче конкурса за медије, добила 1.600.000 динара, да ли је то диксриминација?", питала је Брнабић.

Она је поновила да је увек за то да разговара, али да "мора да се каже у каквој држави желимо да живимо".

"У Србији у којој претите штрајком глађу ако вам не опросте дугове? Па може, али онда више нема државе, нема буџета, нема јавних институција. Онда то значи да желимо да живимо у анархији. Ја то не желим", закључила је Брнабић и још једном позвала на заједнички састанак како би решили, колико је у моћи Владе Србије, проблем телевизије Канал 9.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси