Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коначно написан нацрт медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2011.

Извор: Вечерње новости

Коначно написан нацрт медијске стратегије

Нацрт Медијске стратегије јуче је завршен и радна група, која је писала овај документ, предала га је Министарству културе. За недељу дана, према најавама Драгане Милићевић-Милутиновић, помоћнице министра културе задужене за медије, и Министарство ће дати своје мишљење и евентуалне предлоге. Након тога следи јавна расправа која ће да траје до краја јула.

 

- Испоштовали смо рокове. Радна група, у којој су представници новинских удружења, асоцијација, медијски стручњаци, дала је свој предлог, а уколико будемо имали замерке, објавићемо и нашу верзију стратегије, пре почетка јавне расправе - објашњава Драгана Милићевић.

Стратегија треба да буде основ за будуће медијске законе и остале документе, па је обухватила сва важна питања. Бави се законском регулативом, приватизацијом, медијским власништвом.

- Приватизација медија мора да буде спроведена до краја и држава не треба да има власнички удео - каже проф. др Раде Вељановски, један од аутора Стратегије.

- Одбацили смо идеју о формирању низа локалних и регионалних јавних сервиса, јер би финансијски била неодржива. Предвидели смо помоћ државе новинама, радио и ТВ станицама, и то кроз финансирање пројеката од општег значаја.Вељановски објашњава да се стратегија бави и дигитализацијом, новим медијима, информисању на језицима мањина и другим кључним питањима.

И. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси