Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спортски дан са новинарима на Летенци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2011.

Извор: Данас

Спортски дан са новинарима на Летенци

Нови Сад - Покрајински секретаријат за спорт и омладину данас је заједно са Покрајинским заводом за спорт реализовао пројекат „Спортски дан са новинарима“ на Летенци.

У спортском одмеравању снага поред представника органа управе, учествовали су и представници ЈП „Национални парк Фрушка гора“, као и спортски новинари. Ресорни секретар за спорт и омладину Модест Дулић овом приликом поздравио је учеснике - такмичаре, где је уз неколико реченица апострофирао активности секретаријата за спорт и омладину у протеклих годину дана.

- С обзиром на то да је ово други пут за редом, да се ова манифестација посвећена представницима медија, одржава на Летенци, имам потребу да сумирам рад и резултате рада у протеклом периоду - истакао је Дулић.

Највише пажње посветили смо сарадњи са гранским савезима Спортског савеза Војводине, којих има 50, а за њих је издвојено 48 милиона динара, како за куповину опреме, едукацију секретара савеза, тако и за такмичења. Када је реч о едукацији, потребно је нагласити да се ту посебна пажња усмерила ка информатичком описмењавању, као и о едукацији секретара, који су прошли семинаре везане за писање пројеката и апликације у фондовима Европске уније.

Током претходних година остварена је добра сарадња са Олимпијским комитетом Србије, са циљем да Војводина „препозна“ олимпијске таленте и самим тим их подржи у њиховим амбицијама - рекао је Модест Дулић.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину посебну пажњу посветио је и пројекту „100 тренера“, који ће се стручно оспособљавати и припремати за рад са децом. Један од задатака секретаријата је и спортско инфраструктурно опремање, где је у покрајинском буџету издвојено мало средстава, али у сарадњи са локалном самоуправом, током прошле године обновљено је преко 100 школских сала, а до краја ове године у плану је да се уложи још 80 милиона динара у оне објекте, који су приоритетни.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси