Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Танјугу награда Европске асоцијације новинских агенција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 05. 2011.

Извор: Политика

Танјугу награда Европске асоцијације новинских агенција

Новинска агенција Танјуг овогодишњи је добитник награде Европске асоцијације новинских агенција за изузетан квалитет агенцијског новинарства. Одбор ЕАНА посебно је истакао добру реорганизацију и трансформацију ове агенције.



– Првенствено су имали у виду чињеницу да је профил агенције промењен од послушничког медија до најцитираније агенције у штампаним медијима – каже за „Политику” Бранка Ђукић, директорка Танјуга.

Национална новинска агенција је од редакције у хибернацији постала медиј који организује панел дискусије на најразличитије теме, покушавајући да и сама допринесе квалитету критичке јавности у Србији. Поводом полемика о томе да ли Србији треба или не треба државна новинска агенција наша саговорница каже да за њу нема дилеме.

– Постоје националне агенције, као и националне институције. У Европи је тренутно 55 одсто агенција у државном власништву. Не кажем да је то добро, већ је то чињеница. Можда најбоље решење за Танјуг је нека врста јавног сервиса, али ће о томе одлучити држава као оснивач и власник Танјуга – објашњава Бранка Ђукић истичући да је ЕАНА награду доделила баш Танјугу иако је овој асоцијацији познато да је Танјуг у државном власништву.

Када су планови и приоритети агенције Танјуг у питању, наша саговорница каже да Танјуг има капацитет и инфраструктуру да буде информативни ослонац и селектор информација које у великој мери одређују слику модерне, европске и демократске Србије и њених националних, економских и политичких интереса.

Б. Малиш

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси