Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Расветлити убиства Ђинђића, Ћурувије и Даде Вујасиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2011.

Извор: Дневник

Расветлити убиства Ђинђића, Ћурувије и Даде Вујасиновић

Министарка правде Снежана Маловић у КПЗ "Забела"




Министарка правде Снежана Маловић најавила је јуче у Пожаревцу да ће учинити све да се спроведе истрага о политичкој позадини убиства премијера Зорана Ђинђића, као и убистава новинара Даде Вујасиновић и Славка Ћурувије.

– Као министарка, учинићу све да до спровођења истраге дође. Са становишта Министарства правде учинићемо све што је у нашој надлежности да ти предмети угледају судску процедуру – казала је Снежана Маловић на прослави Дана Управе за извршење кривичних санкција у ресторану “Препород” у Забели.

Министарка је изразила задовољство што је у Србији заживео систем алтернативних санкција, које се односе на рад у друштвеном интересу и електронски надзор и најавила даљу модернизацију затворских установа.

– У наредном периоду биће завршена изградња затвора у Падинској Скели. Његов капацитет је око 500 осуђених и притворених и тиме ћемо растеретити капацитете Централног затвора... Задовољство ми је кад погледам извештаје, на пример, Комитета за тортуру, где се види да постоји значајан напредак на нивоу управе – казала је Снежана Маловић.

Управа за извршење кривичних санкција доделила је на јучерашњој прослави око 150 плакета, похвала и признања, а међу добитницима су и министарка правде Снежана Маловић, шеф мисије ОЕБС-а у Србији Димитриос Кипреос, директор Безбедносно-информативне агенције Саша Вукадиновић и специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Директор Управе Милан Обрадовић казао је да та институција функционише као модеран и организован систем који чини 28 установа с више од 4.000 запослених и око 11.500 лица лишених слободе. Дан Управе за извршење кривичних санкција установљен је управо на предлог директора Управе Милана Обрадовића и на основу одлуке Владе Србије из 1838. године, којом је одобрила почетак изградње Окружног затвора у Чачку и успоставила институцију извршења казне затвора у Србији.

Е. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси