Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Норвешка донирала 176.000 евра Савету за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2011.

Извор: Политика

Норвешка донирала 176.000 евра Савету за штампу

Савет за штампу, прво саморегулаторно тело у области медија у Србији, добио је значајну подршку у процесу припрема за почињање рада, али и за једногодишњу активност, наводи се у саопштењу Савета.

Нилс Рагнар Камсваг, амбасадор Норвешке, и Драган Бујошевић, председник Управног одбора овог савета, потписали су Уговор о финансијској помоћи у износу од 176.000 евра која ће стићи преко Министарства иностраних послова.

„Представници Норвешке, стручњаци норвешког Савета за штампу, Удружења уредника и представници министарства у периоду конституисања Савета пружали су значајну помоћ у утврђивању циљева и разрешавању организационих дилема које су имали Асоцијација медија, Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије и Локал прес, као оснивачи овог тела”, наводи се у саопштењу.

Уз то у Савету подсећају да је у току конкурс за избор и именовање генералног секретара, а редовне активности почињу по избору првог оперативца.

- Комисија за жалбе Савета за штампу треба да почне да ради у наредна два месеца, изјавио је јуче Драган Бујошевић. Према његовим речима, Комисија ће покушати да успостави стандарде и ред у медијима и врати заборављене вредности.

„Свако ко сматра да је погођен писањем медија има право да се жали Комисији за жалбе”, објаснио је Бујошевић.

Ако се утврди одговорност, то ће бити објављено у свим медијима чланицама, што ће бити већа санкција у односу на неку судску казну. Чланови Комисије за жалбе су Зоран Ивошевић, Божо Прелевић, Миљенко Дерета, Небојша Спаић, Филип Шварм, Александар Ђивуљскиј, Љиљана Смајловић, Петар Јеремић, Тамара Скроза, Славиша Лекић, Стојан Марковић.

В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси