Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Жалба на „казну као награду”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2011.

Извор: Политика

Тужилаштво: Жалба на „казну као награду”

Републичко јавно тужилаштво учиниће све у оквиру својих законских овлашћења да се исправи неправда учињена камерману Бошку Бранковићу, сниматељу Б 92, пресудом Првог основног суда у Београду којом је нападач Милан Саватовић осуђен на 10-месечни кућни затвор, а његови саучесници Стефан Милићевић и Никола Лазић на условне казне од шест и четири месеца, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво ће хитно уложити жалбу на одлуку о висини казне и захтевати оштрије кажњавање. Наша је оцена да се оваквим казнама не постиже сврха кажњавања и шаље лоша порука која охрабрује насилнике и изазива несигурност грађана Србије.

У саопштењу се још наводи да је суд показао различиту правну праксу у сличним ситуацијама јер је нападача на народног посланика Велимира Илића осудио на две године затвора, а у овом случају наградио хулигана који је тешко повредио камермана ТВ Б 92.

„Борићемо се да неко ко коректно ради свој посао од којег издржава своју породицу не може да буде талац насиља. У том смислу уложићемо жалбу како бисмо заштитили основна људска права која су гарантована и европском Конвенцијом о људским правима међу којима је и право на слободно информисање и извештавање.”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси