Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директорка критикује Прес, помоћник министра га хвали!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 05. 2011.

Извор: Прес

Директорка критикује Прес, помоћник министра га хвали!

Реаговање после текста „Ђаци причају о самоубиству на сајту школе“




Ниш - Олга Драгојловић, директорка Гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша, оштро је критиковала текст који је јуче објављен у Пресу о форуму на сајту ове гимназије, на коме се расправљало о питању: „Шта мислите о колективном самоубиству?“

Интересантно је да је овај текст, који је изашао под насловом „Ђаци причају о самоубиству на сајту школе“, јуче похвалио Велимир Тмушић, помоћник министра просвете!

Директорка Олга Драгојловић оптужила је новинаре да „у циљу повећања продаје тиража често дају помпезне наслове не марећи за тачност и тако наносе велику штету другој страни“.

- Из наслова спорног чланка „Ђаци причају о самоубиству на сајту школе“ јасно је да новинар вашег листа не разликује сајт од форума, јер је тема покренута на форуму - наводи се у демантију директорке школе, и додаје:

- У чланку се наводи да ученици могу без икакве контроле да учествују у дискусијама на форуму, што апсолутно не одговара истини. Више пута је реаговано на провокације и непримерен садржај.

Контролу садржаја стално врше администратори и модератори - професори и ученици који не дозвољавају објављивање садржаја који у себи садрже расну и верску нетрпељивост, мржњу, вулгарни садржај, порнографију, линкове ка малициозном софтверу, пиратерију и све остало што је законом забрањено.

Иначе, ова тема је била отворена од 22. октобра 2008. до 24. новембра исте године, када је закључана, тј. онемогућено је даље учешће.Велимир Тмушић, помоћник министра просвете за инспекцијски надзор, рекао је да ће сигурно бити спроведене одређене мере против одговорних.

- Записник инспектора из Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу још није званично завршен. Неколико информатичара је испитано. Сигурно је да ће бити спроведене одређене мере против одговорних особа. Испоставило се да је питање на форуму поставио бивши ученик школе, који је и раније у више наврата покретао сличне неподобне теме на овом сајту. Надлежни у школи овај случај правдају тиме да расправа датира из 2008. године, али то не умањује значај чињенице да се она на форуму школског сајта могла прочитати и 2011. Сматрам да је текст одличан и да треба да буде опомена и пример осталима да воде рачуна о садржајима који се налазе на школским сајтовима - наводи Тмушић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси