Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Весић рекао да има увид у интерне мејлове Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2019.

Аутор: Миодраг Совиљ Извор: Н1

Весић рекао да има увид у интерне мејлове Н1

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оптужио Н1 за непрофесионализам. Као доказ за такву оцену Весић наводи интерни мејл у који је, каже, имао увид. А реч је о мејлу са планом, темама и питањима која су део уобичајене комуникације наших уредника и новинара. Весић је тако био спреман за питања која су му на конференцији постављена.

Заменик градоначелника Београда, који је последњих недељу дана гостовао на бројним телевизијама с националном фреквенцијом оптужујући Н1 за непрофесионалност, никад опуштеније није слушао питање које му Н1 поставља на конференцији за медије. Наиме, унапред је знао шта ће питање бити.

"Ја ћу данас објавити мејл који је вама новинарима послао ваш уредник Ћосић, где вас упућује како да извештавате у Улици 27. марта, пошто сам управо добио тај мејл, где каже да је Горан Весић причао о извештају бившег директора ББЦ-ја који је оценио да је извештавање Н1 необјективно, да ви водите кампању и тако даље. То ћу данас објавити па ће се видети колико је Н1 необјективан. То што вам је јутрос дало налог да правите кампању око тога, само говори о томе колико има објективног новинарства код вас. То нема везе с вама лично, ви добијате задатак и то није спорно, али напросто то морам да кажем због ваше телевизије", рекао је Весић.

Н1: Да ли је у опису вашег радног места да хакујете наше интерне мејлове и да их користите за вашу политичку кампању?

Весић: Мени су то послали пријатељи. Као што ви измишљате разговоре са грађанима, мени тако неко пошаље. Нико вама не хакује мејлове, немојте да мењате тезе.

Весићева тирада отишла је дотле да је Н1 оптужио да измишља изјаве, води кампању против градске власти. На молбу да наведе један једини пример непрофесионалног извештавања Н1, Весић поручује да све стоји у ревизији Џејмса Хардинга, у документу о ком говоре представници власти, али га нико није видео.

"Све о вашем извештавању вам је рекао бивши директор ББЦ-ја. Немојте питати нас, питајте њега", казао је.

Н1: Јесте ви прочитали тај извештај?

Весић: Ја немам шта више да причам с вама.

Н1: Јесте ви прочитали тај извештај?

Весић: Наравно, пише да сте необјективни, да не поштујете стандарде професионалног извештавања. Рекао сам да сам прочитао.

Н1: Како сте га прочитали и како сте га добили? Зато што сам прилично сигуран да нисте.

Весић: Е, то што сте ви сигурни то је ваш проблем. Ја сам га прочитао.

Након што је Весић напустио конференцију, његова саветница за медије Маша Радуловић, која је својевремено била и део живог зида који је спречавао улазак представника опозиције у Скупштину града, екипи Н1 је упутила низ увреда, рекавши и да наша телевизија убудуће неће моћи да поставља питања на конференцијама за медије заменика градоначелника уколико новинари не пошаљу питања унапред лично њој, као што то чине, како каже, све остале колеге.

Н1: Никакав мејл са директивом за кампању против градских власти не постоји

Телевизија Н1 саопштава да директор Н1 Југослав Ћосић новинарима Н1 никада, па ни данас, није издао било какву директиву за кампању против градских власти и заменика градоначелника. Ни усмену ни писану.

Заменик градоначелника Горан Весић није у поседу било каквог e-mailа са таквим директивама јер такав документ не постоји и Горан Весић наставља смишљено да обмањује јавност у кампањи коју лично води против Н1.

Уколико је заменик градоначелника дошао у посед регуларне и уобичајене e-mail коресподенције између уредника који планирају програм, појединачне прилоге и теме и новинара на задацима, каква постоји у свакој телевизијској редакцији вести, Н1 ће Посебном тужилаштву за високо-технолошки криминал упутити захтев да истражи ко је и на који начин обавио неовлашћено прислушкивање и пресретање комуникација у оквиру телевизије Н1.

Н1 такође саопштава да кабинету заменика градоначелника, као нити било коме другом, никада унапред неће слати питања, упркос претњи из његовог ПР тима, да ће телевизији Н1 бити онемогућено постављање питања на конференцијама за медије заменика градоначелника уколико она не буду послата унапред.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси