Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четири језика на истом таласу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2011.

Извор: Дневник

Четири језика на истом таласу

Радио Ковачица прославила јубилеј

Једна од најстаријих радио станица у Војводини Радио Ковачица скромно је обележила јубилеј 40 година од када је 1. маја 1971. године, на таласу 93,2 МHz под кровом Дома културе први пут емитовала програм, а са још десет радио станица 4. децембра 1972. је оснивач Заједнице радиодифузних организација Војводине.

До 1979. године емитован је програм на српском и словачком језику, када је оснивачка права преузео тадашњи Социјалистички савез радног народа почело је емитовање програма на четири језика који су у службеној и равноправној употреби у општини Ковачица: српском, словачком, мађарском и румунском језику.

Јубилеј првог оглашавању у етру пре четири деценије обележила је само шампањцем дежурна екипа са директором и главним и одговорним урендиком ЈП РТВ Ковачица Гојком Вукадином.

Прослава јубилеја биће ове јесени када ће се заједнички обележити и деценија локалне телевизије, која такође програм емитује на четири језика.

Општина Ковачица је оснивачка права над Радио Ковачицом преузела 1992. године, а локално информисање житеља ове вишенационалне средине касније је обједињено у оквиру ЈП РТВ Ковачица.

- Емитовање програма на четири језика на једној фреквенцији јесте оно што Радио Ковачицу издваја и сврстава међу мали број емитера који то раде на овакав начин, као што се и општина Ковачица издваја по свом националном шаренилу и сврстава међу мали број општина у нашој држави које се могу похвалити таквим богатством - истиче Гојко Вукадин.

Вукадин додаје да се четири деценије од почетака Радио Ковачице ради са много бољом техником и кадровима који настоје да остваре мисију правовременог и објективног информисања грађана, коју су започели њихови претходници.

На таласима Радио Ковачице сада се недељно емитује 62 сата програма на српском, 42 на словачком и по 11 сати на мађарском и румунском.

М. МР.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси