Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2011.

Извор: Данас

Питање одговор

Како коментаришете то што су дневне новине у Србији најјефтиније у региону?

Драган Бујошевић
председник Савета за штампу


- Дневни листови у Србији имају најниже цене у региону због тога што немају велике приходе од којих би могли да опстају. Самим тим, ниским ценама покушавају да се продају у што већем броју.

Филип Шварм
уредник недељника Време


- Новине у Србији су најјефтиније у региону јер је и наш стандард најнижи у региону. С друге стране, у Србији имамо један државни маћехински однос према медијима, где се сви оглашивачи упућују на електронске медије. Штампаним медијима тако не преостаје ништа друго него да ниским ценама дођу до што већег броја читалаца.

Александар Стевановић
сарадник Центра за слободно тржиште


- Прво, тржиште у Србији је такво да постоји велика конкуренција, што наравно утиче и на цене. Друго, многе новине за своје цене не нуде скоро ништа. У већини листова нема истраживачког новинарства, нема теренског рада, новинари су слабо плаћени, па самим тим могу и да се праве јефтине новине. Нажалост, на тржишту нема ни потражње за квалитетнијим издањима.

Срђан Богосављевић
директор Ипсос Стратеџик маркетинга


- На тржишту у Србију постоји много већа понуда дневних новина него у осталим земљама региона. Иако је последњих година број листова у некој мери и смањен, и даље је велика конкуренција, док је куповна снага становништва значајно опала у последње три године. Дневни листови се зато данас боре у веома тешким тржишним условима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси