Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Парада поноса" - најбоља фотографија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2011.

Извор: Политика

„Парада поноса" - најбоља фотографија

У галерији „Артгет" уприличена је додела награда са 13. конкурса „Прес фото Србија за 2011. годину" медијске фотографије коју додељују Асоцијација медијских фотографа Србије, Центар за развој фотографије и Удружење новинара Србије.

Прву награду за најбољу фотографију у медијима „Парада поноса" добио је Марко Ђоковић, фоторепортер дневног листа „Прес". Ђоковићу је награду од 1.000 евра уручио Дејан Маргетић, директор маркетинга компаније „Горки лист".

У категорији фото-илустрација награђен је Саша Чолић за фотографију „Pillows". У категорији људи - репортажа фотографија „Војвођанске Швабе" Марије Јанковић проглашена је за најбољу.

Фоторепортер листа „Прес" добитник је награде за „Становника 0" у категорији околина - репортажа.

Из области портрет репортаже награђен је Новак Ђуровић за дело „Бештија". Марку Ристовићу уручена је „Прес фото" награда за „Urban rabbits" у области уметност репортажа.

У категорији живот награђен је Горан Сивачки за фотографију „Поподневни одмор". Сања Кнежевић добила је награду у категорији живот репортажа за „Породичне ствари". Милош Бичански је награђен у категорији блиц репортажа, а специјална награда припала је за област живот репортажа Немањи Панчићу, аутору фотографије „Најданови кругови".

На конкурс је приспело 1.200 медијских фотографија и фоторепортажа у девет категорија и оне су објављене у медијима током 2010. године, представљајући догађаје који су обележили ту годину, а у ужи избор жири је изабрао 151 фотографију.

Награђена фотографија „Парада поноса", према оцени жирија, сведочи о степену испољене агресије према неистомишљеницима, али истовремено даје трачак наде да се томе можда назире крај.

У жирију су били Далибор Даниловић, Бранимир Карановић, Александар Келић, Реинер Ридлер, Миланка Тодић и Звездан Манчић.

А. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси