Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ програм за пунолетне само после поноћи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2011.

Извор: Дневник

ТВ програм за пунолетне само после поноћи

Програм који није погодан за особе млађе од 18 година телевизије у Србији ће убудуће моћи да емитују само у периоду од поноћи до шест сати ујутро, прописано је Обавезујућим упутством које је издала Републичка радиодифузна агенција.

Према том упутству, које је објављено у најновијем броју Службеног гласника, само од поноћи до шест ујутро моћи ће да буде емитован програмски садржај који може да нашкоди физичком, менталном или моралном развоју свих малолетника и који мора да носи ознаку „18”.

Непосредно пре емитовања таквог програма, телевизије су дужне да објаве усмену и писану напомену која гласи: „Програм који следи није погодан за особе млађе од 18 година„, као и графички знак са бројем 18 током целог трајања програма.

У оквиру радио програма, таква усмена порука треба да буде емитована непосредно пре емитовања и на сваких 15 минута емисије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси