Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар Клисински започео штрајк глађу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2011.

Извор: РТВ

Новинар Клисински започео штрајк глађу

Београд - Новинар листа "Правда" Слободан Клисински саопштио је синоћ да је започео штрајк глађу због вишемесечног малтретирања и мобинга и јер је "на темељу фризиране и ничим доказане кривице, суочен са захтевом да му се одмах раскине уговор о раду" и то у ситуацији када му дугује четири плате.



"У немогућности да унутар редакције "Правде", у којој радим као уредник рубрике Друштво остварим своја радна и људска права, чак ни да наплатим четири заостале плате, а упознат са спорошћу и неефикасношћу српског правосуђа, принуђен сам да свој случај најпре изнесем пред суд јавности", навео је Клисински.

Овај новинар штрајкује глађу пред зградом у којој су пословне просторије листа, на Тргу Николе Пашића 12 у Београду.

Клисински наводи да ће штрајк прекинути тек када буду испуњена његова четири захтева: јавно извињење за интригантски насртај на његово поштење и професионализам, гаранција да ће коначно престати дуготрајни мобинг, споразум о исплати четири заостале прошлогодишње плате и редовно продужење уговора о раду који истиче 30. априла.

Клисински истиче да "није никакав пацијент, већ дугогодишњи новинар - уредник у неколико најпрестижнијих медија, добитник више стручних награда и новинарски педагог, чијих више од 700 ученика данас изузетно професионално ради у штампаним и електронским медијима широм Србије, а и у републикама бивше Југославије".

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси