Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Приватизација поништена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2011.

Извор: Преглед

Приватизација поништена

Агенција за приватизацију раскинула је уговор о продаји ТВ Ваљево због непоштовања одредби о редовној исплати зарада, њиховој висини и исплати дивиденде.



Неспорно је да нови власник месецима није исплаћивао зараде, као и да није исплатио дивиденду, јер је фирма у години пре приватизације званично исказала добит од 59.000 динара. Иначе, укупна вредност капитала 2009. године била је 1.271.000 динара, док је основни капитал био само 255 хиљада динара.

Јавно предузеће ТВ Ваљево купио је на аукцији, у фебруару прошле године, за 147.000 уз неплаћене обавезе од 2.709.000 динара, привредник Слободан Павловић из Уроваца код Обреновца. Најчудније је што је Павловић успео да фирму региструје као д. о. о, мада је власник само 70 одсто капитала, а са по 15 одсто су уписани „Акционарски фонд, акционарско друштво Београд и Приватизациони регистар“.

Иначе, Павловић је сходно одредбама купопродајног уговора био обавезан да у ТВА инвестира 1.370.000 динара. Запослени су у мају 2010. тражили поништавање приватизације и помоћ локалне самоуправе на шта није било одговора. Сада очекују да Агенција за приватизацију одреди законског заступника државног капитала. Средином марта ТВА Плус три дана није емитовала програм, јер је део опреме због дугова за неисплаћене зараде запленио бивши новинар, директор и главни уредник Александар Ранковић.

Према незваничним подацима, Ранковић чека извршење још две тужбе. Судским путем зараде ће покушати да наплати већина запослених.

Такође је нејасно да ли је Телевизија плаћала кирију Граду, као и колика су остала дуговања, посебно за струју, воду...У Телевизији Ваљево је због неисплаћених зарада месецима „бели штрајк“, па се не емитује информативни програм.

С. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси