Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас плаћа казне Курира и Гласа јавности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2011.

Извор: Данас

Данас плаћа казне Курира и Гласа јавности

На основу пресуде Апелационог суда у Београду издавач Дан-Граф дужан да плати 942.000 динара

Београд - Дневни лист Данас мораће, према извршном решењу Апелационог суда у Београду, да плати целу суму одштете од 942.000 динара тројици полицајаца из Пожаревца, због текстова у листовима Курир и Глас јавности, као и у додатку Данаса - Браничево, којима им је нарушен углед.

Ауторка текстова новинарка Душанка Новковић из Пожаревца такође је тужена у овом поступку.

Данас ће тако, према извршном решењу Првог основног суда у Београду, морати да плати казну од по 200.000 динара за све три редакције и за тужену новинарку Новковић, као и трошкове парничног поступка од 138.500 динара са затезном каматом.

Данас ће након „плаћања“ тужбе морати да од осталих тужених потражи новац који је платио у њихово име.

- Ово је наставак скандалозне правосудне праксе кад је у питању наш лист - изјавио је овим поводом главни и одговорни уредник Данаса Зоран Пановић.

- Постало је уобичајено да свако ко тужи Данас, успева да докаже да је претрпео душевне патње. То постаје већ индикативно. У свим оваквим случајевима наш лист је морао да исплати високе одштетне суме тужитељима. Посебно је скандалозна пракса да се, уколико је тужено више медија као у случају пожаревачких полицајаца, од Данаса наплаћују казне изречене свим оптуженима. Оваквим поступцима најдиректније се подрива материјална основа и доводи у питање опстанак нашег листа - каже Зоран Пановић, главни и одговорни уредник Данаса.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси