Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сужава се круг око убице новинара Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2011.

Извор: Политика

Сужава се круг око убице новинара Милана Пантића

Питања и одговори ЕПС-а

Јагодина – Судећи по изјави коју је „Политика” добила у јагодинској полицији, интензивна истрага убиства Милана Пантића је дала прве важније резултате.

– Бивши министри унутрашњих послова Душан Михајловић и Драган Јочић, као и актуелни министар Ивица Дачић, сваки поново, формирали су специјалистичке радне групе у Управи криминалистичке полиције, која се бавила расветљавањем убиства Пантића.

Најновију радну групу сачињавају најискуснији оперативци министарстава полиције и Службе за борбу против организованог криминала. О свим сазнањима и детаљима до којих долазимо током интензивне истраге која је у току, обавештавамо специјалног тужиоца за борбу против организованог криминала у Београду и надлежног тужиоца Вишег тужилаштва у Јагодини.

Друге детаље не могу да кажем због истраге – наводи за „Политику” Дејан Пурић, начелник Одељења криминалистичке полиције у МУП-у Јагодина.

Будући да је овај податак први пут саопштен јавно, може да се закључи да је полиција на корак до убице. То значи и да је у Јагодини постојала (и још постоји?) организована криминална група која је спремна да убије новинара само због једног текста, који би разоткрио њихове криминалне радње.Ко је највише добио смрћу новинара Пантића и да ли полиција зна која је то тема због које у Јагодини може да се изгуби глава.

„Само настави овако, па не знам докле ћеш стићи”, била је једна од последњих претњи упућених сталном дописнику „Вечерњих новости” из Јагодине.

Начелник одељења криминалистичке полиције Пурић, кога је за разговор с нашим дописником овластио Драган Обрадовић, начелник целокупне јагодинске полиције, говорио је у присуству портпарола, али није имао овлашћења да нам да било који одговор на ова питања. Иначе, Обрадовића и њега бисмо питали и да ли је тачно, јер се чак и у полицијским круговима прича, да је једно службено лице, које је било на увиђају, неспретним (?!) радом уништило микро и макро трагове, као и да ли је тачно да је та особа касније суспендована, али и да је била на полиграфу. Питали бисмо га да ли је тачна и прича, која је већ постала опште позната у Јагодини, да је та особа због тесних политичких веза, такозване јавне залеђине у Јагодини, враћена на посао. Једно од питања било би и како је могуће да је пут од оперативних сазнања до првих трагова и доказа тако дуг.

– Увиђај на лицу места извршили су тадашњи истражни судија Окружног суда у Јагодини, окружни тужилац и увиђајна група тадашњег СУП-а Јагодина. Сви трагови, који су тог тренутка пронађени, фиксирани су, обрађени, изузети и уредно се чувају до проналаска извршиоца овог кривичног дела – каже нам на крају начелник Пурић.

Полиција је током истраге саслушала 1.600 особа, а 300 њих је било на полиграфу.

Антрфиле : Ко памти Пантића

Име Милана Пантића (47), дописника „Вечерњих новости”, који је 11. јуна 2001. године убијен у улазу своје зграде, уписано је као 1.395. по реду на споменику у Вашингтону заједно са осталим новинарима који су од 1812. године настрадали на задатку.

По њему је названа награда за новинарску храброст, која се додељује сваке године. Прошле године је по њему назван и један трг у Јагодини.

Зорица Глигоријевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси