Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2011.

Извор: Време

Аплаузи

Затвор због претњи новинарки Основни суд у Шапцу, председник Већа судија Раденка Мијатовић, осудио је свештеника Богдана Симанића, због кривичног дела угрожавања сигурности, на две године затвора

.

Пре око годину дана, након објављивања текста у "Вечерњим новостима", у коме је пренето саопштење полиције да је против попа Богдана, као сувласника недељника "Глас Подриња", подигнут кривични поступак због злоупотребе службеног положаја са цифром од 4,6 милиона динара, поп је запретио дописници "Вечерњих новости" Александри Делић "да ће јој поломити ноге и обрисати асвалт са њом".

Током суђења поп је тврдио да о томе "нема појма", те да је држава монтирала процес против њега, али је у судском поступку утврђено да је извршио кривично дело. Након изрицања пресуде поп Богдан је аплаудирао у судници, а Суд је саопштио да је приликом одлучивања о висини казне.

"Судско веће водило рачуна о генералној и специјалној превенцији, као и потреби изражавања друштвене осуде за кривично дело и учвршћивања обавезе поштовања закона, а посебно о заштити сигурности лица која обављају послове од јавног значаја у области информисања".

Окривљени и оштећена нису јавно коментарисали пресуду, јер ова није правоснажна.

Свештеник Симанић је постао медијски занимљив када је пре неколико година постао сувласник шабачког недељника "Глас Подриња", са 567 квадрата пословног простора, који је пазарен за близу 80.000 евра, што је било педесет пута више од почетне цене.

Поп Богдан им’о још и ваздан "ваннаставних активности": 2006. му је владика шабачки Лаврентије одузео парохију, јер се бавио грађевинским бизнисом – неколико вишеспратница у центру Шапца – али није рашчињен и поред петиције верника у којој су се парохијани жалили да је недостојан за позив који обавља.

Наведено да је поп безобразан према женском полу, намигива женама на сахранама, јавно прича да је и он мушко испод мантије, да верницама дели гинеколошке савете, тражи да не спавају са мужевима, већ да, након што се исперу раствором хипермангана, дођу код њега у посету ради духовне окрепе...

У медијима забележено и да је пре неку годину тако измлатио сад већ бившу супругу, која је након болнице спас од оца Богдана потражила у Сигурној кући.

Д. Тодоровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси